Nevek

>> 2009. augusztus 31., hétfő

Ha már ennyi kérdés felvetődött, akkor itt egy újabb: a nevek milyen betűtípussal és színnel, hová kerülnek majd a virágok mellé? Nekem pl. semmi ötletem sincs. Úgy néztem vannak olyan növények, amik mellett elég kevés hely marad szabadon (pl. bal alsó sarokban).

Read more...

Eddig így állok

Na mutatom én is, hogy eddig hogy áll a kendőm. Igyekszem nagyon, hogy befejezzem, mert ha félkészen küldöm, akkor félő, hogy nem fogom túl hamar befejezni, mikor a növényekkel telehímezve visszakapom:-DD Gondolom másnak is áll majdnem kész RR kendő a fiókjában, amire épp csak egy-két dolgot kéne ráhímezni és lehetne kereteztetni;) Szóval próbálkozom a határidő betartásával, aztán ha nem megy, max egyezkedem Mariannal.Van egy kész nyulam végre és amit elkészítettem, azt gyorsan körbe is kontúroztam. Utána persze rájöttem, hogy néhány helyen ott is kontúroztam, ahova majd x-eket kell a cserepeknek az aljánál bökni... Na mindegy.Meg itt egy fotó az én Algír x-eimről. Asszem nem bontom ki, két napos melóm van benne. Jó lesz nekem így is:-DD

Read more...

Fonalak!?

Dórihoz hasonlóan én is szeretek sokat kérdezni! ;))))))) Ráadásul első RR-em ez a gyógynövényes. :)
Most azt kérdezném, hogy ugyebár én lecseréltem néhány színt, ilyenkor mi a szokás? Elküldöm a színkódokat és megveszitek vagy nekem kell (illik) a fonalakat hozzá küldeni?

Read more...

Kérdés az x-ek állásáról

Na még egy kérdés :-D Szóval én forditva himzem az x-eket mint általában az emberek. Asszem még Viki is így hímez.
Szóval aki azt szeretné, hogy úgy álljanak majd az általam hímzett részen, ahogy az illető hímzi az x-eket, az ezt is tüntesse fel! Mert akkor nekem meg kell forditani a mintát, és úgy himezni.

Read more...

Kérdés a hibázásról

>> 2009. augusztus 30., vasárnap

Lányok,

egy fontos kérdés jutott eszembe. Azért jutott eszembe, hogy tudjam, hogy hogy kezeljem a szituációkat, és hát hogy ki hogyan szeretné, ha csinálnám majd, de nem biztos, hogy ez most igy elsőre bárkinek is eszébe jut.

Szóval az a kérdésem, hogy ki hogy szeretné, ha korrigálnék egy adott tévedést a munkában. Mert hát valljuk be, nekem asszem nem sok olyan munkám van ami hibátlan, mártmint értem ez alatt, hogy az van az anyagon, ami a mintán :)
Azt szeretném tudni hogy ha hibázok kibontsam, vagy korrigáljak inkább. A korrigálásnál meg milyen mértékű tévedés megengedett? Most csak mondok egy példát, a citromos kannát ugye jól elszúrtam, nem középre helyeztem. Irtam Valikának, aki mondta, hogy ne bontsam ki, korrigáljam nyugodtan. De csak úgy tudtam volna, ha egyszerűen lehagyom a kannának a csőrét. Na erre már úgy gondoltam, hogy ez bontani való, ezt nem lehet és illik javitani. De erre vagyok kiváncsi, hogy kinél mit lehet, mit vártok el :)

Read more...


Egyenlőre itt tartok. Remélem szept. közepéig be is fejezem.
A kontúrt lecserélem. A négyzetekhez még fonalat kell vennem , mert nincs készleten.
Sima, mezei hímzővászon, sk. török teával festeve, DMC-vel hímezve. Az anyag színe nem teljesen ilyen... majd fotózom nappal, napfénynél is, ha készen leszek.

Read more...

Elkészültem ...

... na jó, ez így nem teljesen igaz, mert alig kontúroztam.
Éppen csak a bal alsó sarokban egy keveset, hogy lássátok és ne feledjétek, hogy az enyémet szemenként kell kontúrozni.

A képek:

Anyag: 28 Count Zweigart® Cashel Linen - Vintage Green
Fonalak: DMC

A kevés kontúr:


A nyúl és a tyúkocska:

Read more...

Rátettem még egy adagot :)


Tegnap este mozi után rádobtam még egy adagot, meg post egy picit, miután elvetettem a füvet kint ;) Gyarapodtam egy Peppermint felirattal, meg egy cserép virággal a szélén.

Read more...

Első jelentésem itt

>> 2009. augusztus 29., szombat


Itt még nem is mutattam azt hiszem egyszer sem, hogy hogy állok. Tegnap este újra elővettem, ez lett.

Lányok, én nem szeretek szemenként kontúrozni, szóval ha majd valakinek úgy kell, az kérem irjon majd instrukciót hozzá, hogy úgy csináljam. Ez azért jutott megint eszembe, mert Anita szemenként kontúrozza az ablakokat, na én 5 szemenként :) Teljesen más hatása van egyékbént így meg ahogy ő csinálja, ettől az övé világosabbnak néz ki határozottan.

Utálom az ablakokban a terítőt himezni. Mondtam már?! :-DDD
Ja, és a csirkét leveszem majd a mintáról, és meggyártom a cserepét úgy, hogy jó legyen. Majd ha megcsináltam teszek fel róla képet, vagy elküldöm inkább mailben.

Read more...

Kontúr, milyen színnel?

Lányok, elkezdtem kontúrozni az ablakokat és a terítőt...és ahogy nézem, az én színösszeállításomhoz nem passzol a 414-es DMC. :( Szerintem ahhoz is valami nagyon halvány barnás színt kellene választanom. Viszont annyira frusztrál, ha csak rágondolok, hogy kibontsam és újrakontúrozzam....
Dóri, te milyen színnel kontúrozod a tiédet? Dorottya, te kontúroztál már, ha igen, neked nem zavaró?

Read more...

Kész a nyúl meg a tyúk

>> 2009. augusztus 28., péntek

Azárt ha lassan is, meg mindent félretéve, de haladok az RR kendővel is, csak tudnám, hogy leszek készen a határidőre... nagyon bele kell húznom a jövő heti szabadságom alatt.


Nem mondanám, hogy kedvelem ezeket a porcelán állatkákat, de lusta voltam variálni a mintát, ezért maradtak. Most igyekszem elkészíteni az ablakpárkányokat, aztán a többit legfeljebb a végére hagyom, vagy egyezkedek Dorottyával, mikor lesz kedve nekikezdeni az első növénykének. :-)

Read more...

Postázási sorrend

>> 2009. augusztus 26., szerda

E-mailben elküldtem a címlistát, remélem mindenkinek helyesen írtam le a címét, kérlek ellenőrizzétek.

A sorrendről már beszélgettünk néhányan, szóval többiek, mit szólnátok ehhez a sorrendhez?

Még nyugodtan jöhetnek a javaslatok!

Dóra-Dóri-Anita-Dorottya-Mianya-Anna-Zdóra-Évi-Klaudia-Viki



Read more...

Mutatok!

>> 2009. augusztus 23., vasárnap


Dicsekedni nem igazán lehet a haladásommal, mert szinte a nullával egyenlő. :( De majd otthon! Mikor a Fanni már végre ;) oviban lesz! :DDD
Keveset hímeztem bele a Sárkánytalálkozó óta, amit ki is kellett bontanom...ez a képen is látszik, de mindenképpen szeretnék vele teljesen kész lenni a továbbküldésig...na igen az elhatározás megvan, de mi lesz belőle!? :)))

Read more...

Szerintetek?!

>> 2009. augusztus 18., kedd

Lányok,

én hibásnak ítélem meg az első ablaksor legvégén a terítőt, ami a 3. növény alatt van. Szerintem hiányzik belőle 3 x a jobb legvégéről. A csillagok mellett átlósan szerintem 3 fehér x-nek kéne lennie. Mint ahogy a sor másik végén, vagy a következő sorban is van.

Nem?

Read more...

Kontúrok és francia csomók

Arra gondoltam, készítek egy összegzést a kontúrokról és a francia csomókról, mivel színes minta nem áll a rendelkezésünkre és vannak, akik nem igazán beszélik az angol nyelvet, ezzel szeretném megkönnyíteni egy kicsit az ő munkájukat. :-)

Akik konvertálnak értelem szerűen az ennek megfelelő színnel helyettesítsék fonalakat.


Tűzőöltés (1 szállal)

DMC 311 – virágcserepek, nyúl, locsolókannák, madáretető körvonala; virágcserép mintázata (bergamot, dill), fejecskevirágzat (flax); rügyek a borsmenta növényen (peppermint), „dill” tábla és betűi.

DMC 414 – kamilla szirmai (chaomille), ablak díszek és ablakkertek.

DMC 823 – virágcserép mintázata (chives, flax, chamomile), kerámia csirke.

DMC 890 – a legtöbb növény levele és szára, a cikória (chicory) porzószála.

DMC 987 – virágszárak a nyúlon.

DMC 988 – a borsmenta (peppermint) virágai.

DMC 3363 – a thyme virágának csúcsai.

DMC 3777 – a bergamot fejecskevirágzata


Tűzőöltés (2 szállal)

DMC 470 – a dill növény levelei és szára.

DMC 726 – a flax virágának porzószálai.

DMC 986 – a kamilla (chamomile) levelei.

DMC 987 – a borsmenta (peppermint) szárán lévő rügyek.


Francia csomó (1 szállal)

DMC 316 – thyme.

DMC 890 – az aloe levelei.

DMC 988 – borsmenta növény (peppermint).

DMC 3778 – a bergamot szirmainak külső széle.


Francia csomó (2 szállal)

DMC 311 – chicory virága.

DMC 370 – a bergamot virágának közepe/belseje.

DMC 726 – a chamomile virágának közepe.

DMC 3820 – flax.


Lapos öltés (2 szállal)

DMC 3726 - chives


És a végére csak úgy érdekességképpen a növények nevei:

aloe - aloé

bergamot - bergamott

chamomile - kamilla

chicory - cikória

chives - metélőhagyma

dill - kapor

flax - len

peppermint - borsmenta

thyme - kakukkfű

Read more...

Postázási címek

>> 2009. augusztus 3., hétfő

A lányok hétvégén rám szóltak, hogy állítólag én vagyok ennek az RR-nek az összefogója, és ideje lenne összeírni, hogy ki kinek postáz:) Ám legyen :DDDDDDDDD

Úgyhogy ezúton kérek mindenkit, hogy küldje el az aktuális postacímét. Azok is akikét elvileg tudnom kellene.


Ha van valamilyen extra kívánság a küldési sorrendet illetően kérem azt is jelezni.
Azt már megbeszéltük, hogy Budapesten Dóra-Dóri-Anita-Dorottya sorrend lesz, a személyes átadás lehetősége miatt.

Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok :)

Ui: A végére pedig egy saját kérés-kívánság. Mivel a hétvégén többen személyesen megcsodálhattuk a készülő piros és fahéj színű változatot, kérnék ide is feldobni egy képecskét róla a többiek miatt, hogy ők is láthassák, legalább fotóról.

Akik most nem látták élőben, ne keseredjenek el, én terveznék, (ha már egyszer szervezőnek neveztetek ki) vagyis szeretnék majd valamikor, egy közös RR talit is, hogy legalább egyszer mindenki személyesen is találkozhasson a másikkal. A helyszínről és időpontról még fogalmam sincs, de majd kitaláljuk, ha ti is benne vagytok :)

Read more...

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP