Kapor Klaudiának

>> 2010. március 22., hétfő

Annyira belelendültem a gyógynövényes RR hímzésébe, hogy ha már nálam volt Klaudia kendője gyorsan meghímeztem neki a kaprot. Tetszik nagyon ez a növény is, annyira jó volt hímezni és úgy lehet haladni vele, mint a villám... összességében két esténél többet nem foglalkoztam vele. És akkor mutatom itt is a képeket.

Itt még kontúr nélkül.


Itt pedig már készen.


És így fest egyben most.

Read more...

Kapor Évinek

Csak a rend kedvéért felrakom ide is! Mert jól elfelejtettem :) Ez a külön blogba is felrakás valahogy mindig kiesik mostanában a fejemből...

 

Read more...

A kapor

>> 2010. március 19., péntek

A minta egyik legegyszerűbb növénykéje lesz hímzés szempontjából (kis kaspó és semmi franciacsomó), ez persze nem ront a szépségén, sőt! Nekem már van szerencsém készen is látni...

Szóval a kontúrok:

Kaspó kívül-belül, táblácska és felirat: 311-es 1 szállal
Levelek és szárak: 470-es két szállal

Read more...

Kamilla Vikinek

>> 2010. március 18., csütörtök

Elkészültem és most már fotóm is van róla. Szokás szerint imádtam hímezni, ennek ellenére párszor elszámoltam a szemeket, de inkább javítottam a mintatervezés helyett. :) Olyan szépek ezek a színek... áhítoztam közben. A kamilla is belopta magát a szívembe, még a kaspó is ezekkel a színekkel.


A kendő pedig tegnap óta Dorottyánál pihen.

Read more...

ZDórának szeretettel : Kamilla

>> 2010. március 17., szerdaRöviden, tömören : szép a kaspó, szép a virág...nekem tetszik. ;) A kontúr (a szemenkénti) próbára tett, de hősiesen álltam...elvégre egymásnak hímzünk, szeretettel! :)
Szerintem a név hímzéséhez kellett a színváltoztatás...a 772-essel a név olvashatatlan...viszont az új választása ZDórának a 322, olyan szolidan elegáns! ;)
A nevemet nem szemenként hímeztem rá, mert az már nem kontúr...ugye? :D

Read more...

Gyógynövényes RR - CarolAnna kendője

>> 2010. március 4., csütörtök
Ezzel az RR-rel is csúsztam most:-( Eléggé zavart, hogy két részletben lehetett nézni a mintát, éppen félbevágva a bergamottot, így sokkal lassabban ment a hímzés, mint máskor szokott. Az anyag jó volt pedig, szerettem hímezni rá. A képeken nem igazán látszik, de érdekes halványzöldes márványos színe van, nagyon jól néz ki. A franciacsomók most is játszottak velem egy kicsit, de aztán csak kifogtam rajtuk:-D

Most bele kell húznom, jön Miának a kamilla, még egy hetem van rá. Szombaton gyorsan letudom a továbbképzést, s már bököm is bele a tűmet este!

Read more...

Aloé Anita kendőjére


Ezt a kendőt Csédórától oroztam el, hogy gyorsan meghímzem, hogy egy kicsit előredolgozzak. Hamar kész lettem vele, mindössze 4 napot vett igénybe. Szerettem Anita anyagát, még életemben nem hímeztem ilyen sűrű anyagra. Ez lenne a takácsvászon? Ha kifeszítettem a rámába, folyton pukkanós hangot adott, amikor a tűt fel vagy le húztam. Azt hittem, hogy a kontúrral hamar megleszek. Na ja, azzal tényleg hamar elkészültem, de a kismillió franciacsomó... Hm... Van olyan növényke ebben az RR-ben, amire nem kell egy csomót sem gyártani?

Megszenvedtem azzal, hogy új bejegyzést tudjak írni. Végül nagy nehezen kisütöttem, hogy vissza kell lépkednem a saját blogomon az irányítópultra. De jó pár percet kellett rajta agyalnom:-DD

Read more...

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP