Borsmenta kontúrja, ahogy én csinálom

>> 2009. szeptember 30., szerda


Borsmenta kontúr


- a cserép és az alatta lévő alátét 311
- a cserépen lévő virág motívum 988, esetleg 311 (nekem ezzel jobban tetszik)
- a levél és a levélerezet 890
- a francia csomók (mégpedig két szállal) 988
- a francia csomóhoz tartozó szárak 987

Bár még csak a nagy cseréppel vagyok készen és a legvégén akarok csak kontúrozni,
de én így gondolom a kontúr színeket az első cserepesnél.

Miaanya, kérlek nézd meg a színeket, hogy megfelelő lesz-e neked így.

Read more...

Dóra betűi

Na szerencsére reggelenként klasszisokkal jobban vagyok, úgyhogy gyorsan nekivesellkedtem, hogy megmutassam a betűimet, és azt is, hogy hogyan is képzelem el velük a feliratot.
Szóval a színe legyen a 772-es halványzöld, amivel a szélén lévő kockákat kellett hímezni. És a növényektől balra gondoltam a feliratot úgy, hogy ha az egész hímzést balra fordítjuk, akkor lehet olvasni a neveket. Mariannét meg is csináltam mintaképp, övé lett ugye az eslő növénykém. A neveket egy szállal kérem és minden lyukba öltve, tehát jó picik lesznek majd. A távolság oldalról és lenntről is egy-egy x legyen a keret szélétől. Nálam a Dórákkal nem lesz gond, mivel csak Csédóra marad Dórának:-D

Read more...

Megérkezett!

>> 2009. szeptember 24., csütörtök

Megérkezett Dorottya kendője:D
Nekem nagyon tetszik ez a sötétebb anyag, jobban kiadja a csipkemintát:)
De szeretnék kódokat kérni milyen fonalat rendeljek hozzá ;)

Read more...

Borsmentám készen

>> 2009. szeptember 23., szerda

Egyben
Borsmenta
Kész vagyok :)
Dórától már csak feliratnak való abc kéne.

Read more...

Borsmentás kérdések

Na nem mintha még lenne értelme a dolgonak, mert már ki is kontúroztam. Szóval Dóra elnézést, ha téves döntéseket hoztam, de nekem meghaladta az értlemezését a dolgoknak.

Már szótáraztam is, megnéztem a wikipédián hogy néz ki a virág. Már arra is gyanakodtam, hogy a kakukkfűvel össze van keverve. De az tuti nem.
Szóval első gondom, hogy a cserépen vannak belső kontúrok. A kis kék virágok, zöld levelekkel. Minden másik cserép (5-ről van szó) belső kontúrjainak mibenléte fel van tüntetve, kivéve a borsmentáé. Na ezek után én a 823-assal kontúroztam, de lehet, hogy a 311-gyel kellett volna, ami a cserép kontúrja is.

Na aztán jöttek a komolyabb gondok.
Szeretném tudni, hogy szerintetek mi a növényen:
- a virágai
- a rügyei a száron
- rügyek csak úgy
- levelek

Szóval én virágoknak néztem a kis bigyókat, amin a francia csomók vannak. Aztán mi a frász a rügy ezen?! Én leveleket látok, de rügyeket nem igazán. Arról nem is beszélve, hogy az egyik rügy 311-es szinű, ami kék szin. Szóval nem tudom melyik zöld x-eket kellene kékkel kontúrozni...

Az én konklúzióm az lett - persze lehet, hogy tök téves - hogy nincs rügy a mintán, ezért azokat a kontúrokat nem használtam. A levelek kontúrját használtam egyedül. Meg a virágokét. Azt slussz.

Úgyhogy Dóra bocsi, ha esetleg kicsit más lesz a tiéd, de nekem ennyire volt képességem.

Read more...

Az enyém is indul:-D

>> 2009. szeptember 22., kedd

Nagyon jól néznek ki a kendők, csodaklasszak a kékek és a pirosak is:-DDD Már nagy izgalommal várom ZDóra kendőjét!

Klaudiától kaptam én is egy kis haladékot - itt is köszi! -, mert gyakorlatilag a fejemre nőttek az egyéb tennivalók... Így sikerült a feliratokat befejeznem, s holnap délelőtt beszegve, a füzettel együtt borítékolva útra kelhet az én kendőm is.

A sarokminták meg a kontúr, na meg a nyuszi nagy része hiányzik -, de sebaj, majd ráhímzem, ha hazajön a kendő. Jó hímzést kívánok mindenkinek, s előre is örülök, hogy hímezni fogtok nekem:-DDD

Read more...

Itt is mutatom...


.... továbbra sincs kontúrozva. :-)
Tegyem mellé a lecserélt fonalakat???
Egyenlőre nincs még betűm és füzetecském sem ehhez az RR-hez. Úgy gondoltam, hogy most postázom az anyagot, jövő héten meg a füzetet és a betűket a nevekhez.... de az is lehet, hogy csak a füzetet... majd még kitalálom, hogy mit is szeretnék...

Read more...

Feladtam!

>> 2009. szeptember 21., hétfő

Egyenlőre a betűkeresést is.
Köszönöm, hogy megmutattátok csajok. Ha meglesz az enyém is majd kiteszem ide;)
És az anyagomat is.
Anna várhatod a csomagot!

Read more...

Anita betűi

>> 2009. szeptember 20., vasárnap


Megvannak az én betűim, pontosabban neveim is, persze küldöm majd a füzettel együtt is kinyomtatva, mert monitorról nézni nem olyan barátságos dolog.

Kicsit gondolkoztam, hogy hogyan is legyen ezek a sok Dóra és Dorottya, egyben biztos voltam, hogy keresztneveket szeretnék, mert mégiscsak barátok vagyunk meg különben is. Így maradt a Dóra, Dóri ZDóra és Dorottya, szerintem így mindenki magára is ismer. :-) Mivel a helyek nagyon kicsik, főleg Vikinek (neked jut majd a bal alsó sarok), ezért én is 1x1 szálon kérem a neveket hímezni. Hozzáteszem, hogy ezt egy kicsit sajnálom, de jó néhány növénynél nem férne másképp a név, össze-visszaságot pedig nem szeretnék. Mindegy, hogy függőlegesen vagy vízszintesen hímzitek a neveteket, csak azt kérem, hogy maradjanak így egybe - tehát mondjuk fordítsátok el az anyagot, ha úgy kényelmesebb a hímzés na meg a számolás.

A betűk színének a 823-ast választom, szép sötétkék, így jól fog látszani és remélem, mutatni is a növénykék mellett.

Read more...

Az én betűim

>> 2009. szeptember 19., szombat


Lányok,
nekem ez lenne a betűtipusom.
Bár most jutott eszembe, hogy valahogy azért jó lenne tudni a két Dórából, hogy ki melyik az én kendőmön. Erre nem gondoltam... Na közben kitaláltam. Legyen egy ZDóra, meg egy Dóra. Dórának azért gondoltam simán, mert nem akarok ilyen nickneves bigyókat, úgyhogy nem akarom, hogy xDóra legyen, a vezetékneve meg túl hosszú :-DDD

Nem néztem meg, hogy kinek melyik növény jut majd a kendőmre, ezért felrajzoltam függőlegesen is, meg vizszintesen is. Majd azt kérem tőletek, hogy mindeki úgy helyezze el, ahogy jobban mutat, vagy jobban elfér. És azt kérem, hogy 1x1 szálon ötlsétek, szóval nagyon aprókák lesznek a betűk.
És majd az egyik pirossal kéne, majd kinézem, hogy melyikkel, de valszeg a 816-ossal.

Read more...

A B C . . . de milyen???

>> 2009. szeptember 16., szerda

Kész a kendőm, a füzetem. Mégis itt ülök rajta, mert nem tudtam még betűt választani a nevekhez.
Az egyszerű amit először gondoltam annyira kicsi, hogy nem is látszik. Ti mire jutottatok? Én a jobb felső sarokból függőlegesen lefelé szeretném.
Anna azt hiszem feladom így, és megálmodom mire a névhez érsz;)
Már én is nagyon várom Dorottya kendőjét, igaz még be kell szereznem fehér fonalat.

Read more...

Útnak indult....

>> 2009. szeptember 15., kedd

...a kendőm, Dóra! :))) Holnap figyeld a postaládádat ill. a postást, mert nagy a boríték! Remélem ezt nem fogja széééépen, félbehajtva begyömöszölni a postaládádba! ;)))

Én pedig izgatottan várom Klaudiáét!!! :)

Read more...

Én is elkészültem :-)

>> 2009. szeptember 13., vasárnap

A nyaralás alatt először az RR-t végeztem ki, mert már nagyon frusztrált, hogy alig van hátra belőle valami, és mégsem haladok vele látványosan. Kedden este készültem el vele, de mindenféle elektorszmog hiányában csak most tudom mutatni a végeredményt. Rontottam, bontottam, elszámoltam, de még így is maradt benne elcsúszás, meg az egyik csipkerészen plusz öltés, de majd a lányok feltalálják magukat, többen is leszünk ugyanebben a helyzetben azt hiszem. :-) A növények helyét kihagytam a kontúrral és remélhetőleg azt nem számoltam el... majd elválik a hímzések során.
Még mosom-vasalom továbbküldés előtt, és várom Dóri kendőjét, tehát én rögtön egy piros kaspóval fogok kezdeni, végre a sok-sok kék után, már várom a felüdülést. :-)

Read more...

Végre készen!!!

Tegnap volt a napja, hogy sikerült befejeznem és nagyon megkönnyebbültem....azért,hogy még a határidő előtt készre böködtem. :))) Biztosan nem lett volna lelkierőm még egyszer belebökni, mikor visszakerül hozzám...olyan jó lesz úgy visszakapni, hogy már csak kereteztetni kell! :)
Próbálok hozzá utasítást írni, bár azon is gondolkoztam, hogy nem is nagyon lenne szükséges, hiszen itt a blogon is meg tudjuk beszélni a részleteket és legalább továbbra is "pörögni" fog a blog! ;)

Read more...

Van képem hozzá;)))

>> 2009. szeptember 12., szombat

Ma vendégségben voltam, de erről majd holnap írok;)
Ami itt fontos, hogy sikerült fényképezni a képecskémet. Én is méricskéltem egy fél délután az anyagot, az enyém jó nagy lett;D


A csillagokat az alján fényképeztem mert azok egész vállalhatóra sikerültek:)Egyébként a kereten én is bontottam a nyól és a tyúk helyét, mert elfejtettem helyet hagyni neki:)

Read more...

Végre én is mutatokNagyon szépen haladtatok a kendőtökkel, garatula azoknak, akik már teljesen elkészültek!

Hát én ettől még nagyon messze vagyok, de nagyon igyekszem! Itt egy fázisfotó az enyémről is. Már tovább is jutottam, a fehér keretek megvannak, most böködöm az algír öltéseket. A 3 szál miatt nem a kedvenceim... Majd postázás előtt még fotózom s mutatom.

Klaudia, még itt a vasárnap nekünk... a remény hal meg utoljára:-D

Read more...

Az első képem

Végre mutatok képet is. Szerintem látszik, hogy nem lesz készen. Majd befejezem a végén, ha visszakerül hozzám. A csipkével még biztos haladok valamennyit. Az anyaga cashel, de már nem emlékszem hányas szín. Pedig úgy vigyáztam a cetlire, amire rá volt írva, aztán mire felhasználásra került az anyag, mégis eltűnt róla.... Én is bontottam, nem is keveset, bár ha nem kellett volna, akkor sem lenne kész, szóval most már mindegy...

Ui: Ez remek, most tűnt fel, hogy a nyúlnak nem hagytam helyet!

Read more...

Fázisfotó (2)

>> 2009. szeptember 11., péntek

Na mutatom, mennyit haladtam mostanában az RR kendőmmel. Igyekeztem, hogy kész legyek a belső fehér kerettel. Már csak egy pici kontúr hiányzik róla, egyébként teljesen letudtam. Közben belekezdtem a külső keretbe is, mert már untam a két fehér színt. Na a keretnek olyan szép kék színei vannak. Már látszik a magyarítás, remélem nem túl gagyi. Megint egy hihetetlenül impozáns fotót készítettem. Most még ferde is, nem csak béna. Mentségemül szóljon, hogy már nagyon villogott a jelzés, hogy elemet kell cserélni, így hát gyorsan ellőttem a képet. Így sikerült:-DD

Read more...

Én is jelentkezem!!!

>> 2009. szeptember 8., kedd

Jelentem tegnap 14:20-kor elkészült a keretem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kontúrozva. Remélem azért sikerül képet is csinálnom róla:)
Megizzasztott rendesen, ennyit még nem bontottam. A zöld kockák felét, egy sor csipke csillagostul, és még itt-ott.
Ezzel együtt imádtam csinálni, de örülök, hogy kész van!
Mindenképp be akartam fejezni, hogy készen kapjam vissza és csak keretezni kelljen.
Na és azt sem gondoltam, hogy ennyire eszi a fonalat. A fehéret Venussal fejeztem be.

Read more...

Jelentkezem

gondoltam bejelentkezem, így egy héttel a küldési határidő előtt. Bár ha jól láttam, nem csak én voltam néma az utóbbi időben:)
Szóval a keretem halad, ha készen nem is lesz, de addig mindenképpen eljutok, hogy egyértelmű legyen, hova jönnek a növénykék. Aztán majd a végén befejezem, legalább inspirálni fognak a hímzéseitek :)
Az az igazság, kicsit elszámoltam magam az idővel az iskolakezdés miatt. Ugye most először indítottam 2 gyereket suliba, és hát zavaros volt az első hét, kiesett hímzés terén, pedig nagyon számítottam rá.
Hamarosan képekben is megmutatom, hogy hol tartok, remélhetőleg estére visszahozza az otthoni szgépünket a szerelő...

Többiek? Akik hozzám hasonlóan csendben voltak? Készen lesztek jövő keddig?


Read more...

Keretem készen

>> 2009. szeptember 4., péntek


Jelentem kész vagyok a rám eső résszel :) Nagy megkönnyebbülés mit mondjak. Már hányásig ezt hímeztem :) Na jó, csak majdnem.

Vannak benne apróka hibák. Az alsó sor bal oldali ablakában fent a teritőből elfelejtettem kihagyni a virágnak a helyeket, ezért aztán az ablakának az oldalaiban sem hagytam ki. Nem tudom kinek tűnt fel egyébként, hogy az ablakba is belógnak a virágok ;) Direkt trükkösek, az O betűs jelek között keresd a C-t ;) Na mivel fent már úgysem hagytam ki, meg a kontúrokba is úgyis csak bezavarna, és nem szeretnék én már semmit bökni rajta, ha egyszer visszajut hozzám, ezért majd azt kérném, hogy az adott szinnek bátran bökjetek rá a fehér, vagy szürkésfehér himzésre. Kicsit púpos lesz, de na és.

A cserepek helyét nem varriáltam, kivéve az alsó sor utolsóját, ott középre helyeztem a kakas hiánya miatt. De nem kell aggódnotok, a kontúrt mindig odaáig behúztam, ahol a cserép kezdődik, szóval csak ahhoz kell viszonyítani, nem kell számolgatni semmit sem.

Azért jó lesz, hogy ezután már csak igzi részek lesznek a himésben.
Jó melót még nektek ;) :-D

Read more...

Igyekszem...

>> 2009. szeptember 3., csütörtök

Gondoltam megmutatom még egyszer, hol tartok, hogy ti is lássátok nem hazudok, mikor azt mondom le vagyok nagyon maradva.;)
Mostanában mindig közbejön valami, így naponta csak minimálisat böktem bele. :( Dóra beleegyezett, az "egyezkedésbe" :))), amiért ezer hála, de ennek ellenére nem hagyom, hogy ez az RR keret legyűrjön! :D

Tehát a haladásom minimális és ha elmondanám, hogy hányszor (de hányszor!) kellett visszabontanom el sem hinnétek!!! A kedvencem a terítő, na ott aztán dolgoztam oda-vissza. :D


Ez pedig egy közeli az én algír x-eimről, bár dicsekedni nem nagyon lehet velük. ;) De hát, hogy lehetnének szépek, mikor nem tehetnek róla,de nem szeretem hímezni. ;)))
Viszont a keretet és a növényeket már annyira várom, hogy böködhessem!!! :)))

Read more...

Algír közelebbről

>> 2009. szeptember 2., szerda


Sajnos a drága uram magával vitte a CF kártyát, úgyhogy egy korábbi képbe nagyítottam bele. De ezek még az első algírjaim, szóval nem mind néz ki jól. Bár a későbbiek sem :-DDD
De rajzoltam is mellé, hogy hogy kéne csinálni. Természetesen, hogy melyik szár az első, az tök mindegy, csak az elvét mutattam. A béna rajzomtól balra pl szép algír öltések vannak :)

Update: ja és akkor mutatna szépen, ha a következő algír az vagy az 1-es vagy a 7-es irányába kezdődne.

Read more...

Mutatok én is

>> 2009. szeptember 1., kedd

Postázásig csak elkészül, igaz kontúr nélkül. :)

Read more...

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP